zaterdag 16 juni 2012

Vijf Minuten voor Jezelf!

Ons levenstempo ligt hoog – we werken hard, hebben relaties en combineren dat het liefst met een druk sociaal leven. Geen wonder dat mensen zich vaak moe en gestrest voelen. Wat zou het heerlijk zijn als je alles kon doen en toch geconcentreerd en ontspannen zou kunnen blijven!

Maar daar moet je dan wél wat tijd in investeren: Vijf minuten voor jezelf! In deze boekjes staan telkens honderd manieren om simpele, effectieve en blijvende veranderingen te bewerkstelligen, die elk maar vijf minuten per keer kosten.

Wanneer voelde je je b.v. voor het laatst helemaal ontspannen in je lichaam? En op je gemak, zonder oordeel over je uiterlijk? De dagelijkse gang van zaken kan het je soms onmogelijk maken de tijd te vinden om je lichaam de aandacht te geven die het verdient, maar je lichaam verwaarlozen draagt alleen maar bij aan nog meer stress en fysieke ongemakken.

Maken chaos en stress het je onmogelijk je op je werk te concentreren? Stapelen de projecten zich op, maar mis je de motivatie om ze aan te pakken? In minder tijd dan een koffiepauze vind
je kalmte, balans en rust om je werkdag weer aan te kunnen. Verander binnen vijf minuten van een vermoeide en ongeïnspireerde in een betrokken en productieve werknemer. Minder
stress, meer werkplezier!

Hoe ziet een doordeweekse avond er voor jou uit? Aansluiten in de avondspits, een snelle hap op de bank en dan als een blok in slaap vallen om de volgende ochtend weer min of meer uitgerust naar je werk te kunnen? Dat is toch geen leven?! Het kan ook anders. Neem Vijf minuten voor jezelf na een lange dag, bevrijd jezelf van werkstress en gun jezelf een rustige, ontspannende en plezierig verkwikkende avond.

Voel je dat de wereld tussen jou en de personen van wie je veel houdt in komt te staan? Heb je moeite je verbonden te voelen en intiem te zijn met je geliefden? Kom je door je werk, sociale verplichtingen en je kinderen niet toe aan de liefde? Met de simpele mindfulnessoefeningen zullen lezers in staat zijn zich opnieuw te verbinden met de mensen die hun het meest dierbaar zijn. De korte meditaties, affirmaties en observaties nemen maar vijf minuten in beslag en creëren dankbaarheid, vriendelijkheid, vertrouwen en inlevingsvermogen. Conflicten en stress verdwijnen als sneeuw voor de zon en je liefde vernieuwt en verdiept zich iedere dag.

’s Ochtends beginnen met een van deze meditatieve oefeningen zorgt voor een fris gevoel dat de hele dag aanhoudt. En wie regelmatig oefent zal ondervinden dat Vijf minuten voor jezelf het beste cadeau is dat je aan een bezige bij kunt geven.Geen opmerkingen:

Een reactie posten