woensdag 7 maart 2012

Meer Mindfulness

terug naar de boeddhistische bron

Meer mindfulness is het vervolg op het eerder bij Ankh-Hermes verschenen Ankertje Mindfulness, aandacht voor nu. Waar Mindfulness, aandacht voor nu stil staat bij de basisprincipes van mindfulness, gaat dit boek verder. Zo wordt dieper ingegaan op de oorspronkelijke rol van mindfulness in het boeddhisme. Mindfulness vormde in feite een antwoord op de eerste boeddhistische waarheid: leven is lijden.

Daarnaast is er aandacht voor andere boeddhistische aspecten die bij mindfulness een rol spelen zoals mindfulness vanuit het hart. Moreel gedrag en een rustige geest kunnen elkaar immers versterken. Ook is er aandacht voor mindfulness in actie. We kunnen immers niet altijd op ons meditatiekussen blijven zitten. Hoe geef je in het dagelijks leven vorm aan mindfulness?

Lees meer over de boeddhistische kant van mindfulness: het zien van de werkelijkheid zoals ze is, mindfulness vanuit het hart en mindfulness in actie

Dit handzame boekje is het vervolg op 'Mindfulness, aandacht voor nu*' van dezelfde auteur, dat de basisprincipes van mindfulness uitgebreid bespreekt. Dit vervolg gaat dieper in op de rol die mindfulness van oorsprong speelt binnen het boeddhisme. Op een nuchtere en aansprekende manier gaat de auteur in op de oorspronkelijke beoefening van mindfulness en de mogelijkheden hiervan.

Het boek bevat veel oefeningen en is zeer geschikt voor wie er meer over wil weten en graag praktische informatie ontvangt waarmee je direct aan de slag kunt. Ook mensen die al het nodige weten over mindfulness en het boeddhisme, zullen dit boekje als een heldere en prettig leesbare samenvatting beschouwen.

Bij aanvang vertelt de auteur nog eens wat mindfulness precies is. Hierna volgen twee delen, die theorie en praktijk zeer aantrekkelijk combineren. Tot slot is een er bijlage toegevoegd, waarin oefeningen en extra meditaties aan bod komen. De auteur heeft een zenopleiding gevolgd, werkt als personal coach en geeft les in meditatie, mindfulness en oosterse en westerse filosofie. Met noten. Verzorgde pocket met ruime bladspiegel. Normale druk.Geen opmerkingen:

Een reactie posten