woensdag 2 november 2011

3 Minuten Meditaties

Beschrijving
Geen tijd om te mediteren? Dat geeft niet want mediteren kan altijd en overal. 

Slechts een paar minuten van meditatie ontspant al je geest, bestrijdt stress en versterkt positieve gevoelens. Waar je ook bent en wat je ook doet. 

Deze handige gids is het meditatieboek bij uitstek voor wie op een snelle manier kennis wil maken met de kunst van de geestelijke zelfbeheersing. En voor iedereen die denkt dat mediteren veel tijd kost.NBD|Biblion recensie
In dit meditatieboek wordt op zeer persoonlijke, toegankelijke wijze de kunst van geestelijke zelfbeheersing uit de doeken gedaan. De auteur laat zien hoe het van belang is eerst 'de geest leeg te maken', om vervolgens onze gedachten en gevoelens te observeren, zodat we een gevoel kunnen herkennen als het zich voordoet, om ze uiteindelijk onder onze bewuste beheersing te brengen ('emotionele intelligentie'). 

In dit kader beschrijft hij een aantal '3 minuten meditaties', oefeningen om de geest te temmen met een zeker progressief verloop. De zeer korte tijdsduur van drie minuten is slechts bedoeld om excuses van 'geen tijd, te druk' te ontzenuwen. Het taalgebruik is eenvoudig en toegankelijk, en gespeend van dogma. 

De auteur heeft zich sterk laten inspireren door de psycholoog Stephen Levine en verschillende boeddhistische leraren, onder wie Jack Kornfield. Belangrijke uitspraken staan in een kader. Achterin een Engelstalige bibliografie. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten