woensdag 9 november 2011

Energetische Meditatie

Beschrijving
'Energie is iets datje moet voelen jé moet het voelen stromen. Het gaat erom datje de dynamiek en de wetmatigheden van de energie leert ervaren en dat je die energie kunt manipuleren. Pas dan kan je de verbinding maken met je oorspronkelijk staat en voor een leven kiezen dat moeiteloos is, vanzelfsprekend en feestelijk.'

Aan het woord is Ton van Gelder, een leraar van deze tijd.Verder is hij arts en healer, een autoriteit op het gebied van Chinese en Indiase geneeskunst, die sinds twintig jaar een consultatieve praktijk heeft in alternatieve geneeskunde. Hij schreef enkele gezaghebbende boeken over (oor)accupunctuur en geeft trainingen, cursussen en workshops van New York tot Bali. Hij bekleedt tal van openbare functies zoals directeur van het Instituut voor Energetische geneeskunde, docent en onderwijscoördinator van de prestigieuze Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging en vicepresident van de International Association for Auricular Medicin.

Dit unieke boek legt uit, verklaart en leert je hoe je bij je energie moet komen en waar en waarom je energie blokkeert. Wat de gevolgen zijn voor je stemming of je gezondheid. In Energetische Meditatie heeft de auteur een synthese gemaakt van de belangrijkste technieken uit de Indiase en Chinese geneeskunde om energetische problemen te herstellen. Energetische Meditatie vormt daarbij de sleutel. Dit is een mengeling van het beste uit de klassieke zitmeditatie die zich richt op het bewustzijn, samen met dynamische meditatievormen die gebaseerd zijn op energie.


NBD|Biblion recensie
Met 'Reiki' van J. Hilswicht* is dit boek van de arts en acupuncturist een van de weinige duidelijke en houtsnijdende teksten over de samenhang tussen meditatie en levensenergie en de positieve gevolgen daarvan. 

In eenvoudige taal toont hij de wenselijkheid aan van het werken met de begrippen meditatie en energie, beschrijft hij de energiebanen (vergelijkbaar met de Chinese meridianen), waarna hij in korte, heldere bewoordingen de vierentwintig oefeningen uitlegt die deze banen of kanalen openen om zo blokkades op te heffen, die in de vorm van angst, agressie, depressies, inertie, woede e.d. het leven vergallen. 

Hoewel leunend op Chinese en Indiase ideeen, blijft dit boek westers van toon en aanpak en daardoor bruikbaar en nuttig voor wie van zijn 'ellende' af wil. De oefeningen ter stimulering van de werking van onze organen en tegen vermoeidheid en stress zijn gemakkelijk uitvoerbaar en weinig tijdrovend. 

Overzichtelijk opgezet, voorbeeldig geillustreerd, van A tot Z praktisch, gemakkelijk te volgen (een loopbaan van ruim twintig jaar consulten, workshops, cursussen e.d. is voelbaar), kortom een eersteklas leidraad om mee te werken. Prettige letter, frisse vierkleurenomslag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten