woensdag 30 november 2011

Energetische Meditatie Werkboek

Toen de Boeddhistische monniken over de Himalaya"s trokken om het Boeddhisme in China te verspreiden, troffen ze daar een samenleving aan die Taoïstisch georienteerd was. De vermenging van die twee grote culturen heeft een schat aan inspirerende bewegingen opgeleverd. Vooral de combinatie bewustzijn en energie is nergens zo uitgekristalliseerd als in Energetische Meditatie. Die parel vormt de grondslag van het Werkboek Energetische Meditatie, het nieuwe boek van Ton van Gelder en Fiona de Vos.

Op meesterlijke wijze schilderen zij het landschap waarbinnen het Indirecte Pad ligt en beschrijven zij op heldere wijze hoe je dat Pad kunt begaan. Letters en woorden zijn onmisbaar voor kennisoverdracht, maar uiteindelijk gaat het om de ervaring. Vandaar een werkboek. De kracht van Ton van Gelder en Fiona de Vos is dat zij vanuit hun eigen ervaringen je op een niet mis te verstane wijze deelgenoot maken van de ervaringen van grote en kleine meesters, dwazen en narren. 

Voor de vele fans van dit schrijversduo weer een nieuw hoogtepunt. De combinatie van de twee, die elk "professional" zijn op hun eigen gebied, maakt dit werkboek tot een synergetisch feest van herkenning en verwondering.

Een absolute aanrader!


NBD|Biblion recensie
Dit boek is een aanvulling op 'Energetische meditatie'* van dezelfde auteurs. Het wordt samen met het oorspronkelijke boek tijdens de cursus Energetische Meditatie (EM) gebruikt. De cursussen EM 1, 2 en 3 bestaan elk uit vier blokken die elk in een tweedaagse cursus worden gegeven. 

In EM wordt gebruikgemaakt van oude Indiase en Chinese technieken; het gaat om een combinatie van energie en bewustzijn. In de cursus leert men ontdekken wie of wat men nog meer is dan datgene waar men zich op dit moment bewust van is. De belangrijkste onderzoeksvelden bij de EM zijn: het mentale lichaam (denken), het fysieke lichaam en het causale lichaam (je diepste wezen dat ook wel de ziel wordt genoemd). 

De cursus is bedoeld voor mensen die de belangrijke levensvragen daadwerkelijk onder ogen willen zien. In de diverse blokken worden fenomenen besproken als gedachten en denkpatronen en op welke wijze we inzicht kunnen krijgen in de wetten van het denken. 

Besproken wordt de positie van de Getuige (Witness), de waarnemer. Met oefeningen leren de cursisten om het lichaamsbewustzijn te vergroten en om energieblokkades te herkennen en weer schoon te spoelen (purificatie). Uiteindelijk ontstaat een helder bewustzijn en een diep contact met het eigen wezen. Helder boek voor spiritueel geinteresseerden.

(Biblion recensie, Monique Smit)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten