dinsdag 17 april 2012

(De Kleine) Mindfulness Voor Dummies

Neem je leven in eigen hand en word een gelukkiger persoon

Lijd je aan stress, vermoeidheid of ziekte, of wil je gewoon balans in je leven brengen? Dan helpt mindfulness-meditatie je het leven kalmer en met meer vertrouwen tegemoet te treden. Deze fijne gids en audio-cd boordevol opmerkzame ademhalings- en zelfbeheersingtechnieken helpen je negatieve en afleidende gedachten los te laten. Met de praktische adviezen en meditaties heb je alle gereedschappen om in het hier en nu te leven en gezonder en energieker te worden.

Shamash Alidina is professioneel mindfulness-trainer, spreker en coach en is gespecialiseerd in mindfulness-training van therapeuten, coaches en directeuren. Hij werkte samen met Jon Kabat-Zinn, Thich Nhat Nanh en Matthieu Ricard aan het Bangor University's Centre for
Mindfulness.

Het onderwerp 'mindfulness', een begrip dat in de boeddhistische filosofie niet nieuw is, namelijk aandachtig in het leven staan door middel van meditaties, wordt in dit deel van de bekende reeks uitgebreid belicht. De indeling van de hoofdstukken is herkenbaar van deze serie; dezelfde lay-out, de korte alinea's, de icoontjes die speciale paragrafen benadrukken en de tien aandachtspunten op het eind. Deze indeling is zeer toegankelijk, de toon gemoedelijk, soms een beetje populair en de praktische aanpak heeft niets zweverigs. Op de bijbehorende cd staat een aantal meditatieoefeningen, gevarieerd in lengte en opzet waarmee het begrip mindfulness als vanzelf ervaren kan worden. Lezers die onbekend zijn met dit begrip worden bij de hand genomen in een acht weken durende cursus en voor 'ingewijden' is het door de gedetailleerde inhoudsopgave eenvoudig interessante onderwerpen uit te kiezen, zoals mindfulness op het werk, in relaties, bij angst, pijn en depressies. Het laatste hoofdstuk vermeldt websites, aanbevolen boeken, cd's en films en adressen voor retraites en lezingen. Bevat zwart-witillustraties en een index.
De kleine Mindfulness voor Dummies Shamash Alidina Lijd je aan stress of vermoeidheid of wil je gewoon balans in je leven brengen? Dan helpt mindfulnessmeditatie je negatieve gedachten los te laten en kalmer en met meer vertrouwen in het leven te staan. De kleine Mindfulness voor Dummies legt uit wat mindfulness is en staat vol werkzame ademhalings- en zelfbeheersingtechnieken en praktische adviezen om gezonder en energieker te worden. Shamash Alidina is professioneel mindfulnesstrainer, spreker en coach, gespecialiseerd in het trainen van therapeuten, coaches en directeuren. Hij is opgeleid aan het Centre for Mindfulness in de US en de UK door de grondleggers van Mindfulness.Geen opmerkingen:

Een reactie posten