woensdag 29 februari 2012

Mindfulness

aandacht voor nu

Volle agenda's, afspraken… We zijn continu bezig, rennend van het één naar het ander. Zijn we even niet actief dan zijn we wel weer druk in ons hoofd over wat er allemaal nog moet gebeuren, dingen die mis kunnen gaan enzovoort. Door zo te leven hebben we weinig aandacht voor onze omgeving, voor het moment van nu. En dat is raar omdat er nooit iets anders is dan nu. Mindfulness probeert dat te doorbreken door opnieuw aandacht te vragen voor het nu. Via diverse oefeningen wordt de lezer uitgedaagd om met mindfulness aan de slag te gaan. De kunst is om van mindfulness een levenshouding te maken. Een leven waarin aandacht voor het nu een tweede natuur is, is een leven dat voller geleefd wordt.

Iedere voetstap is niet alleen een middel om een doel te bereiken, maar een op zichzelf staand uniek gebeuren.

Marc Brookhuis houdt zich al meer dan tien jaar intensief bezig met zenmeditatie en oosterse filosofie. Een groot deel van zijn zenopleiding volgde hij bij het Zentrum in Utrecht. Daarnaast heeft hij enkele weken in Wat Suanmokh (een klooster in Thailand) Vipassana-meditatie beoefend. www.vierentwee.nl

Dit boek gaat over mindfulness, een verzamelnaam voor een grote hoeveelheid methodes en technieken die helpen om 'in het hier-en-nu te zijn'. Mindfulnes is aandachttraining, een training die je leert om met je aandacht in het hier en nu te zijn en bewust te blijven van alles wat zich voordoet. Daarbij wordt gebruikgemaakt van bewegings- en lichaamsoefeningen, meditatieve oefeningen, concentratie- en aandachtsoefeningen en inzichtoefeningen. Het boek is geschikt voor mensen die geinteresseerd zijn in mindfulness en het willen toepassen; het bevat veel oefeningen. Ook legt de auteur uit waar mindfulness goed voor is, en waar het vandaan komt.

De auteur heeft een zenopleiding gevolgd, werkt als personal coach en geeft les in meditatie, mindfulness en oosterse en westerse filosofie.Geen opmerkingen:

Een reactie posten