donderdag 13 december 2012

Meditatie activeert het zelfhelend vermogen

Afro-Amerikaanse hartpatiënten met obesitas die regelmatig transcedente meditatie beoefenen hebben 48 procent minder kans op een hartaanval of een beroerte, zo heeft een nieuw onderzoek onlangs aangetoond.

Gewone meditatie bleek daarnaast ook nog de bloeddruk te verlagen en stress te verminderen, en patiënten die langer mediteerden leefden bovendien langer. Dat blijkt uit een nieuwe studie die is gepubliceerd in het tijdschrift Circulation van de American Heart Association.

“Onze hypothese was dat het verminderen van stress door het verbeteren van de connectie tussen lichaam en geest zou bijdragen aan het verlagen van het risico op hartziekten,” aldus Robert Schneider, hoofdonderzoeker en directeur van het Institute for Natural Medicine and Prevention in Fairfield, Iowa.

De basis meditatie bestond uit twee keer per dag 20 minuten met gesloten ogen zitten. De proefpersonen werden vervolgens vergeleken met een controlegroep die gedurende vijf jaar een gezondheidscursus had gevolgd.

“We merkten dat transcedente meditatie een techniek is die de ‘apotheek’ van het lichaam activeert om zichzelf te herstellen en te onderhouden,” voegde Schneider toe, die leiding gaf aan onderzoekers die de studie van het Medical College of Wisconsin in Milwaukee uitvoerden.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten