zaterdag 28 januari 2012

Verkeerd Verbonden

De wereld om ons heen is danig in beweging.
Een gevolg van onze materiële en rationele samenleving is de verbreking van onze verbondenheid met onze ware kern, met ons levensdoel en met het grote geheel waarvan we onlosmakelijk deel uitmaken. Die verbreking voelen we als een gemis, want we zijn allemaal op zoek naar meer innerlijke rust, vrede en vervulling.

De intentie van dit boek is voorbij te gaan aan het ego en verbinding te vinden met je Hogere Zelf en van daaruit met het Grote Geheel, het Al. Je kunt dat praktische spiritualiteit noemen; verbondenheid met hemel en aarde, met twee voeten 243;p de aarde; niet erin vast, maar ook niet erboven zwevend.

In dertien hoofdstukken word je meegenomen op een reis die je in staat stelt om opnieuw tot verbinding te komen. Het aantal van dertien hoofdstukken is niet toevallig ontstaan; zij vertegenwoordigen de dertien tonen van de Maya s, een volk dat was Verbonden: onderling verbonden, verbonden met Tijd en Ruimte en verbonden met Aarde en Kosmos. Een volk dat in contact was met het Weten, datgene wat wij nogal eens kwijt zijn en waarmee wij geen verbinding meer hebben.

In de wereld van morgen hebben we de keuze om door te gaan op dezelfde weg of om zelf verantwoordelijkheid te nemen, niet alleen voor je Zelf en ons Zelf, maar ook voor Het Zelf, het Grote Geheel. Wat kies jij?


NBD|Biblion recensie
De auteur (schrijver, manager en coach) wil in dit boek de lezer begeleiden in het voorbijgaan aan het ego en de verbinding met je Hogere Zelf en het Al opnieuw te maken en daarmee de weg van zelfverantwoordelijkheid te nemen. Dit doet hij aan de hand van de dertien tonen van de Maya's, de dertien fasen van de schepping.

In dertien hoofdstukken legt hij de bijbehorende fasen uit, zoals het Zelf, polariteit, weten, eenheid, vertrouwen, vrede, overvloed, loslaten, ontvangen en Zijn. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een praktische oefening of visualisatie die kenmerkend is voor de betreffende fase. Regelmatig verschijnen uitspraken of zinsneden van anderen in zwartomlijnde kaders of cursief.

De praktische oefeningen zijn in een ander lettertype afgedrukt. Met een woord vooraf, een inleiding op de dertien tonen, inhoudsopgave, samenvatting, bronvermelding en een kort stukje over de schrijver.

Hoewel de eerste indruk zweverig kan zijn, heeft de praktische toon van de schrijver de overhand; "Leven is vooral praktijk: gewoon doen en toepassen" en "Alles heeft zijn tijd, forceren heeft geen zin". Eenvoudig uitgegeven.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten